Geef je huis een frisse make over!

Maart is de maand waarin de lente weer stapt; en dat betekent tijd voor een frisse wind door het huis. Hoog tijd dus voor een make over. Wanneer je denkt aan een make over, zie je al snel groepen bouwvakkers, interieurstylisten en mogelijk een of twee tv-persoonlijkheden met bijbehorende cameracrew voor je. Maar het doen van een make over kan een stuk eenvoudiger én goedkoper! Met een paar kleine veranderingen, tover je jouw woonruimtes al om!

Tetris in het groot

De meest eenvoudige manier om de ruimte een make over te geven, is door met je meubels te schuiven. Verplaats de bank eens naar de andere kant van de ruimte, kijk eens of die kast als room devider mooi is, of schuif de eettafel eens rond. Door je woonopstelling net ietsje anders in te richten, kan de ruimte al snel als nieuw voelen.

Het enige probleem van deze eenvoudige oplossing is dat je de oude indeling zorgvuldig bedacht hebt. En als je met je meubels gaat schuiven, valt er ineens heel veel zonlicht op je tv. Gelukkig is dit probleem vaak met een kleine aanpassing te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie voor draai-kiepramen, die ervoor kan zorgen dat er géén licht meer op de tv valt en er ook meteen ontzettend leuk uitziet!

Likje verf doet wonderen

Een andere manier om het make over gevoel eenvoudig te creëren in je woonruimte is door van kleur te veranderen. Verf een accentmuur, of maak alles juist kalm en wit! Of breek de ruimte door muren in twee verschillende kleuren te verven! De mogelijkheden zijn eindeloos. En het kost relatief weinig! Een nieuwe kleurstelling in huis kan er alleen wel voor zorgen dat delen van de oude inrichting niet meer zo goed passen. Zeker in het geval van zonwering en gordijnen is het soms nodig om wat nieuws aan te schaffen. Gelukkig kun je met wat nieuwe raamdecoratie voor een schuifpui of raam al snel voor een nieuw, fris gevoel zorgen.

Vraag een make over expert

Tot slot is het altijd een optie om professionele hulp in de hand te nemen. Gelukkig zijn die presentatoren en tv-crew daar niet per se een onderdeel van: interieurstylisten zijn er genoeg te vinden. Bespreek je ruimte, je stijl en je wensen met diegene en laat je verbazen door het resultaat. Een interieurstylist komt vaak met creatieve, originele en supermoderne ideeën aanzetten. Afhankelijk van je wensen en je budget, kan dit al redelijk eenvoudig gerealiseerd worden. Wanneer je tevreden bent met de tekeningen rest je nog maar één ding: zelf aan de slag om ervoor te zorgen dat het wordt zoals je wilt. Helaas doet de interieurstylist dit vaak niet zelf voor je.

More from author

Gerelateerde Blogs

Laatste Blogs

Een vegetarisch restaurant Rotterdam vinden? Dat is niet moeilijk!

Wil je lekker eten bij een vegetarisch restaurant Rotterdam of misschien wel bij een vegan restaurant Rotterdam? Het kan! Deze stad heeft heerlijke mogelijkheden...

Waarom we koffie zo lekker vinden

De wereld zit vol met mensen die niet meer zonder kunnen. Stuk voor stuk zijn het koffieliefhebbers en wij kunnen ook niet meer ontkennen...

Welke keuze heb ik voor raamdecoratie in kunststofkozijnen?

Veel mensen hebben tegenwoordig kunststofkozijnen. De voordelen daarvan zijn dat ze langer meegaan, goed isoleren en makkelijk in het onderhoud zijn. Indien je net...

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!