Hoeveel marokkaanse immigranten wonen er in nederland?

Hoeveel Marokkaanse immigranten wonen er in Nederland?

Marokkaanse immigranten vormen een belangrijke groep binnen de Nederlandse samenleving. Volgens cijfers van het CBS uit 2018 wonen er circa 909.000 Marokkaanse immigranten in Nederland, wat ongeveer 10,8 procent van de totale bevolking uitmaakt. Het aantal Marokkaanse immigranten is daarmee de grootste migrantengroep in Nederland.

De meeste Marokkaanse immigranten zijn afkomstig uit Noord-Afrika en zijn op zoek naar economische kansen of een veiliger leven buiten hun geboorteland. De meeste Marokkaanse immigranten zijn tussen de 25 en 45 jaar oud, maar er zijn ook veel jongeren en mensen van middelbare leeftijd die naar Nederland zijn geëmigreerd.

Uit studies blijkt dat Marokkaanse immigranten veelal werken in sectoren als vervoer, logistiek, detailhandel en landbouw. Ondanks dat er veel kansen zijn voor Marokkaanse immigranten om in Nederland te werken, hebben ze ook te maken met bepaalde discriminatie en vooroordelen. Daarom is het belangrijk dat professionals binnen de samenleving ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt op basis van hun prestaties en niet op basis van hun etnische achtergrond.

Wat zijn de meest getroffen gebieden van immigratie in nederland door marokkanen?

Marokkaanse immigranten wonen vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ook komen Marokkaanse immigranten veelvuldig voor in de regio’s Noord-Brabant, Zuid-Holland en Limburg. In deze regio’s hebben Marokkaanse immigranten een grote economische meerwaarde bijgedragen door hun werk in verschillende sectoren.

Daarnaast is er een grote groep Marokkaanse immigranten die zich gevestigd heeft in de steden met grote industriële centra zoals Eindhoven, Tilburg en Arnhem. Hier is er een grote vraag naar goedkope arbeidskrachten, waardoor Marokkaanse immigranten hier veelal terechtkomen.

Ook zijn er veel Marokkaanse immigranten die zich hebben gevestigd in de kleinere steden en dorpen, waar ze vaak beter toegankelijkheid hebben tot betaalbaar onderwijs en gezondheidszorg. Ook kunnen ze hier meer betrokken raken bij lokale activiteiten en evenementen, waardoor ze meer integreren in de Nederlandse samenleving.

Marokkaanse immigranten hebben dus een duidelijke impact op verschillende delen van Nederland. Door hun aanwezigheid dragen zij bij aan de economische groei van bepaalde regio’s en steden, wat weer leidt tot een betere levensstandaard voor iedereen. Daarnaast kunnen Marokkaanse immigranten ook een bijdrage leveren aan culturele diversiteit in Nederland door hun unieke achtergrond en ervaring.

Waar wonen de meeste marokkanen in nederland

De meeste Marokkaanse immigranten wonen momenteel in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Deze steden hebben een grote vraag naar goedkope arbeidskrachten, waardoor Marokkaanse immigranten hier zich goed kunnen vestigen. Daarnaast bieden deze steden ook meer mogelijkheden om te integreren in de Nederlandse samenleving door betere toegankelijkheid tot onderwijs, gezondheidszorg en andere voorzieningen.

Daarnaast wonen er ook veel Marokkaanse immigranten in de regio’s Noord-Brabant, Zuid-Holland en Limburg. Deze regio’s hebben een lagere werkloosheid dan de grote steden en bieden veel verschillende mogelijkheden voor werkgelegenheid. Daarnaast zijn er ook veel culturele evenementen in deze regio’s, waardoor Marokkaanse immigranten hier makkelijker kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.

Tot slot wonen er ook veel Marokkaanse immigranten in kleinere steden en dorpen. Hierbij wordt vaak gedacht aan kleine steden zoals Tilburg en Arnhem, maar ook aan dorpen zoals Etten-Leur en Bergen op Zoom. In deze kleine plaatsjes kunnen Marokkaanse immigranten gemakkelijker werk vinden, waardoor ze hier gemakkelijker een plekje kunnen vinden om te wonen. Ook is er meer toegankelijkheid tot betaalbare onderwijs- en gezondheidszorgmogelijkheden, waardoor ze hier gemakkelijker kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.

More from author

Gerelateerde Blogs

Laatste Blogs

Van wilde natuur naar woonkamer

De verbondenheid tussen mens en dier gaat duizenden jaren terug. Van de wilde natuur hebben we geleerd om dieren te domesticeren en nu zijn...

Waar begin je met tuininrichting en terrasontwerp

Bij het inrichten van een tuin begin je met een plan. Denk na over wat je precies wilt: wordt het een plek voor ontspanning,...

De betonlook trend in moderne interieurs

Als je ooit een stap in een industriële loft hebt gezet, heb je waarschijnlijk de betonlook vloer opgemerkt. Deze vloertrend wint snel aan populariteit...

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!