Welke keuze heb ik voor raamdecoratie in kunststofkozijnen?

Veel mensen hebben tegenwoordig kunststofkozijnen. De voordelen daarvan zijn dat ze langer meegaan, goed isoleren en makkelijk in het onderhoud zijn. Indien je net nieuwe kunststofkozijnen hebt wil je die natuurlijk niet beschadigen met raamdecoratie. Je wilt natuurlijk liever niet in het kunststof gaan boren of schroeven. Daarom zetten we meerdere opties voor raamdecoratie kunststof kozijnen voor je op een rijtje.

Jaloezieën

Met jaloezieën kun je makkelijk bepalen hoeveel licht er in de ruimte valt. De horizontale balken kun je kantelen en naar boven en beneden halen. Om kunststofkozijnen niet te beschadigen kun je de jaloezieën aan de muur bevestigen of via een zijgeleiding aan het kozijn vastmaken.

Over het algemeen zie je jaloezieën in twee soorten materialen: aluminium en hout. Wegens de warme looks zijn houten jaloezieën vaak erg populair. Je kunt er alle kanten mee op. Er zijn immers verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen en je kunt ook voor een gelakte versie gaan als je een specifieke kleur zoekt.

Aluminium jaloezieën worden daarentegen vaak gekozen vanwege de stoere uitstraling en de praktische functionaliteiten. Aluminium is namelijk bestand tegen vocht en kun je eenvoudig met een natte doek schoonmaken. Dit is bij de houten jaloezieen niet het geval.

Rolgordijnen

Voor kunststof kozijnen zijn ook rolgordijnen populair als raamdecoratie. Rolgordijnen zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Voor ieder huis en nagenoeg ieder type raam is er daarom wel een geschikte variant.

Het monteren van rolgordijnen kan bij kunststof kozijnen zonder te boren of te schroeven. Monteer de rolgordijnen op de muur bij het raam of gebruik zijgeleiders. De zijgeleiders kun je vergelijken met een soort rails die je op het kozijn bevestigt. Binnen die rails kan het gordijn op en neer geschoven worden.

Gordijnen

Wat je ook altijd kunt doen als je je kunststofkozijnen niet wilt beschadigen, is gaan voor gordijnen die aan een roede of rails hangen. Dan bevestig je de gordijnen niet aan het kozijn, maar aan het plafond of de muur bij het raam. Ze geven warmte aan je inrichting en zijn er in oneindig veel soorten stoffen. Zo zit er altijd wel een geschikt gordijn bij voor jouw interieur.

Plissegordijnen

Ook plisségordijnen kunnen erg geschikt zijn voor kunststofkozijnen. Op meerdere manieren kunnen plisségordijnen worden gemonteerd. Hierbij is het niet nodig om de kunststofkozijnen te beschadigen.

Het woord plissé staat voor geplooid. De stof van de gordijnen is namelijk vaak geplooid. Ook bestaat de stof vaak uit een dubbele laag, waardoor het een goed isolerende werking heeft. Toch is het grootste voordeel van plisségordijnen wel dat je zowel de hoogte van de onderkant als bovenkant van het gordijn kunt bepalen. Dat is ook fijn in het kader van privacy. 

More from author

Gerelateerde Blogs

Laatste Blogs

Een vegetarisch restaurant Rotterdam vinden? Dat is niet moeilijk!

Wil je lekker eten bij een vegetarisch restaurant Rotterdam of misschien wel bij een vegan restaurant Rotterdam? Het kan! Deze stad heeft heerlijke mogelijkheden...

Waarom we koffie zo lekker vinden

De wereld zit vol met mensen die niet meer zonder kunnen. Stuk voor stuk zijn het koffieliefhebbers en wij kunnen ook niet meer ontkennen...

Welke keuze heb ik voor raamdecoratie in kunststofkozijnen?

Veel mensen hebben tegenwoordig kunststofkozijnen. De voordelen daarvan zijn dat ze langer meegaan, goed isoleren en makkelijk in het onderhoud zijn. Indien je net...

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!