4 tips om de beste kant-en-klaar maaltijd te kiezen

Het is belangrijk om gezond te eten. Eet je vaak ongezond? Dan kom je waarschijnlijk snel de nodige kilo’s aan. Helaas heeft niet iedereen de tijd om een gezonde maaltijd te bereiden. In dat geval bieden kant-en-klaar maaltijden uitkomst. Je hoeft deze maaltijden alleen nog maar op te warmen, waardoor ze aan populariteit winnen. Wil je ook kant-en-klaar maaltijden proberen? De onderstaande 4 tips helpen jou de beste kant-en-klaar maaltijd te vinden.

1. Aantal calorieën

Omdat kant en klaar maaltijden aan populariteit winnen, zijn er de laatste jaren steeds meer van deze maaltijden bij gekomen. Loop een willekeurige supermarkt in en je ziet in de koeling een groot aantal kant-en-klaar maaltijden. Voordat je zo’n maaltijd koopt, moet je weten dat ze lang niet altijd even gezond zijn. De ene maaltijd bevat namelijk aanzienlijk meer calorieën dan de andere. Ben je op zoek naar een gezonde kant-en-klaar maaltijd? Kijk dan altijd goed naar het aantal calorieën. Hoe minder het aantal calorieën, des te gezonder de maaltijd is.

2. Grootte van de maaltijd

Veel mensen kijken alleen naar het aantal calorieën bij het uitzoeken van een kant-en-klaar maaltijd. Toch raden wij je aan verder te kijken. De grootte van de maaltijd is namelijk ook belangrijk. Als je een grote eter bent, heb je namelijk niet genoeg aan een kleine kant-en-klaar maaltijd. In het begin kan het wat lastig zijn om te bepalen wat de juiste grootte is. Probeer daarom vooral uit, want al doende leert men. Als je verschillende kant-en-klaar maaltijden probeert, weet je binnen de kortste keren wat voor jou de juiste grootte is.

3. Bereidingswijze

Kant-en-klaar maaltijden zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Bij zo’n maaltijd denken veel mensen al snel aan een maaltijdsalade, maar er is meer. Je kunt namelijk ook voor aardappels, groente en vlees of een pasta kiezen. Laatstgenoemde maaltijden zijn het lekkerst als je ze opwarmt. Kijk daarom ook naar de bereidingswijze. Vaak gaat het om magnetron maaltijden. In dat geval plaats je de maaltijd in de magnetron en stel je de juiste wattage en tijd in. Grote voordeel hiervan is dat je binnen de kortste keren een warme en gezonde maaltijd op tafel hebt staan. De meeste kant-en-klaar maaltijden kun je overigens ook opwarmen in de pan of oven.

4. Datum

Omdat kant-en-klaar maaltijden alleen nog maar opgewarmd moeten worden, hebben ze vaak een beperkte houdbaarheid. Eet je eigenlijk iedere avond kant-en-klaar maaltijden? Dan is het belangrijk om ook naar de datum te kijken. Je wilt immers niet dat de kant-en-klaar maaltijd al over de datum is op de dag dat je de maaltijd aanbreekt. Kijk je goed naar de datum? Dan voorkom je dat je een kant-en-klaar maaltijd weg kunt gooien. Op deze manier verspil je geen voedsel en bovendien bespaar je geld.

More from author

Gerelateerde Blogs

Laatste Blogs

Heb je al eens gedacht aan keramische tegels binnen?

Een nieuwe vloer uitzoeken kan veel stress opleveren, want er is veel keuze. De eerste stap is het maken van een keuze in welke...

Een vegetarisch restaurant Rotterdam vinden? Dat is niet moeilijk!

Wil je lekker eten bij een vegetarisch restaurant Rotterdam of misschien wel bij een vegan restaurant Rotterdam? Het kan! Deze stad heeft heerlijke mogelijkheden...

Waarom we koffie zo lekker vinden

De wereld zit vol met mensen die niet meer zonder kunnen. Stuk voor stuk zijn het koffieliefhebbers en wij kunnen ook niet meer ontkennen...

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!