Combineer jouw koffie met deze verrassende smaken

Koffie is het meest gedronken warme drankje ter wereld. Toch zijn we niet altijd even creatief met koffie. Hier, in de lage landen, combineren we koffie vaak met zoete gerechten. Een ontbijtkoek, bijvoorbeeld, of een lekker stukje taart in de namiddag passen prima bij een bakje troost. Maar je kan koffie ook combineren met heel wat andere smaken. Verrassende smaken.

Wil je dus eens wat anders? Dan kan je de volgende combinaties proberen.

Koffie en fruit

Je zou het niet verwachten, maar koffie past prima bij fruit. In het bijzonder koffies met fruitige toetsen, zoals je er in het assortiment van illy vindt. Bessen zoals frambozen en aardbeien brengen de fruitige ondertonen van koffie naar het oppervlakte. Probeer het maar eens!

Maar ook blauwe bessen, abrikozen en perziken passen prima bij koffie. Je kan de smaken puur proeven door een handje fruit te eten bij jouw kop koffie, of je kan het fruit verwerken in gebak. Let er dan wel op dat je gebak kiest dat niet te zoet is. De fruitsmaken moeten echt overheersen.

Denk bijvoorbeeld aan een neutrale scone met zoete aardbeien, een beetje room en een kop dampende koffie: heerlijk.

Koffie en zoute gerechten

Hoewel het in eerste instantie wat vreemd kan zijn om koffie te combineren met zoute gerechten, doen we dat toch soms al onbewust. We drinken immers koffie bij het ontbijt en we eten wel eens charcuterie en kazen bij het ontbijt. Eigenlijk is het dus niet verrassend dat koffie prima smaakt bij zoute gerechten.

Een koffie met een sterke en dominante smaak kan je prima combineren met kazen, room en boter. Koffie smaakt ook prima bij brood met een sterke smaak, zoals zuurdesembrood of croissants vol boter.

Serveer je een brunch met Franse kazen en heerlijk brood, kies dan vooral een koffie met een sterke en volle smaak, zoals een goede Senseo, die tot zijn recht komt bij sterke kazen.

Klassiekers maak je beter met wat koffie

Zodra je koffie goed kan combineren met verschillende etenswaren, is het niet moeilijk om koffie te gebruiken om de smaken van bepaalde gerechten te onderlijnen. Gerechten met chocolade, zoals bijvoorbeeld chocoladecake of chocolademousse,  krijgen een diepere smaak wanneer je er een klein, maar sterk shot koffie aan toevoegt.

Koffie is veelzijdiger dan we denken. Door koffie te combineren met verrassende gerechten en producten, creëer je onmiddellijk een nieuwe ervaring. Probeer het en laat je verrassen.

More from author

Gerelateerde Blogs

Laatste Blogs

Heb je al eens gedacht aan keramische tegels binnen?

Een nieuwe vloer uitzoeken kan veel stress opleveren, want er is veel keuze. De eerste stap is het maken van een keuze in welke...

Een vegetarisch restaurant Rotterdam vinden? Dat is niet moeilijk!

Wil je lekker eten bij een vegetarisch restaurant Rotterdam of misschien wel bij een vegan restaurant Rotterdam? Het kan! Deze stad heeft heerlijke mogelijkheden...

Waarom we koffie zo lekker vinden

De wereld zit vol met mensen die niet meer zonder kunnen. Stuk voor stuk zijn het koffieliefhebbers en wij kunnen ook niet meer ontkennen...

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!