Waar koop je de beste koffie?

Ben je op zoek naar de allerlekkerste koffie? Dat kan een behoorlijke zoektocht worden. Wat lekker is, is namelijk nogal subjectief. Het kopje koffie dat een bekende je aanraadde omdat het zo ontzettend lekker was, kan bij jou dus flink tegenvallen. Smaken verschillen, ook als het om koffie gaat. Om de koffie te vinden die voor jou het allerbest is, zal je dus eerst moeten uitzoeken wat jij eigenlijk lekker vindt, op het gebied van koffie.

Wat is jouw smaak?

Zoveel mensen, zoveel smaken. En zeker als het om koffie gaat lijken deze wel heel erg te verschillen. Waarschijnlijk komt dat door alle mogelijkheden die we zeker de laatste jaren op het gebied van koffie hebben gekregen. Was er eerst al volop discussie over de sterkte van een koffie, en wanneer deze perfect gezet was, en het al dan niet toevoegen van suiker of melk, is daar de afgelopen jaren alleen maar meer ruimte voor discussie bij gekomen. Want we maakten niet alleen kennis met de cappuccino en espresso, die vaak een stuk sterker en meer uitgesproken waren dan we tot dan toe gewend waren. We leerden ook de koffietenten kennen die zoveel soorten koffie aan konden bieden dat ze er een complete menukaart, en zeker geen kleintje, van konden maken. Voordat je daar je favoriet tussen hebt gevonden ben je zomaar een maand of wat verder!

Vaak kun je van jezelf al wel zeggen wat voor soort koffie jouw voorkeur heeft. Houd je bijvoorbeeld van een sterke variant, met een stevige, robuuste smaak die best een beetje bitter mag zijn? Of ben je meer iemand die gaat voor zacht, meer romig en rond? Deze voorkeur laat direct al een flink aantal soorten koffie en bereidingen hiervan afvallen.

De enige oplossing is proeven

Om er vervolgens achter te komen welke koffie je nu echt het allerlekkerst vindt, is er eigenlijk maar één oplossing: heel veel verschillende soorten koffie kopen. Dat kan thuis, maar ook onder weg of in een gezellig koffietentje. Laat je eens adviseren en wees niet bang om wat uit te proberen, want alleen zo ontdek je welke koffie het best bij jou past.

Wat jouw voorkeur uiteindelijk wordt, heeft deels te maken met de koffie die wordt gebruikt en deels van de manier van bereiden en de eventuele toevoegingen die worden gedaan. Over het algemeen vinden we de Arabica koffiebonen de beste koffiebonen, vanwege milde smaak. Het kan echter best zo zijn dat jij juist een voorkeur hebt voor Robusta koffiebonen, als je juist meer houdt van een wat meer stevige en bittere smaak. Ga dus niet op zoek naar ‘de beste koffie’ in het algemeen, maar naar de beste koffie voor jou. Zo vind je uiteindelijk de koffie die jij als lekkerste zal beoordelen, en dat is precies de bedoeling.

More from author

Gerelateerde Blogs

Laatste Blogs

Welke keuze heb ik voor raamdecoratie in kunststofkozijnen?

Veel mensen hebben tegenwoordig kunststofkozijnen. De voordelen daarvan zijn dat ze langer meegaan, goed isoleren en makkelijk in het onderhoud zijn. Indien je net...

Ga voor een unieke kinderrugzak

Als je op kraamvisite gaat wil je het liefste een cadeau geven waar iemand nog jarenlang plezier van kan hebben. Je kunt dan kiezen...

Geef je huis een frisse make over!

Maart is de maand waarin de lente weer stapt; en dat betekent tijd voor een frisse wind door het huis. Hoog tijd dus voor...

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!